13.7.07

Taalla Irkutsk, missa Vostoknautsit

Moi!

Olemme matkustaneet Tomskista (Taigan kautta) Irkustkiin. Junamatka taittui kupe-luokassa. Neljan hengen hytissa oli yksi venalainen armeijan majuri (tai jotain sinne pain:) ). Keskustelimme kasimerkein ja auttavasti venajaksi. Han on jonkinlainen ilamtilan valvoja lansi venajalla ja oli matkalla kotiin ita venajalle, aikamoinen matka kotiin. Koetimme tarjota olutta mutta hanella oli omat evaat. Soimme siina sitten kuivattua kalaa ja olutta, tarjosimme myos paikallista samppanjaa. Kaksi yota ja yksi paiva oli hyvin tukalaista koska vaunumme ilmastointi ei toiminut, lampoa oli hikeen asti :) Mutta kun junnamme oli legendaarinen Rossia 2, Moscow-Vladisvostock, se oli sen arvoista.

Saavuimme tana aamuna kl 6. Olemme majoittuneet vanhemman rouvan luokse joka pyorittaa omaa hostellia. Tarkoituksena oli majoittua viereiseen hostelliin mutta meidat siirrettin viereiseen taloon. Vedimme 3 tunnin tirsat.

Hostellistamme saimme hoidettua matkan Baikalille kolmeksi yoksi ja junaliput Mongoliaan. Murehdimme asiaa koko matkan ajan, mutta saimme hoidettua asioinnit tyyliin 30 minuutissa. Palvelu todella pelasi eika ollut ollenkaan ylihinnoitettua. Teemme matkan Baikalille 5 muun britin kanssa joista ainakin 2 ovat syntyneet suomessa :)

Hostellimme sijaitsee "levottomalla" alueella joten hostelli suosittelee ettei 23 jalkeen olisi ulkona... ei hataa tarvitsemme kunnon unet huomiselle retkelle.

Irkutskin sateiset terveiset,
-Walla, Nanna, Linda-

p.s. Kaikille teille jotka luulitte etta vatsatauti iskee: Viela on nollat kehissa! .. ja vatsa on kova kuin kivi :) d.s.

3 comments:

Anonymous said...

Oj, det är ju äventyr med stort Ä!
Jag önskar att jag vore sådär 30 år yngre, men kanske det inte är för sent ännu.....
Ha det så bra!

moster Gunilla

Anonymous said...

Hälsningar av Ongi som harma sig över att han int gett sina ryska kompisars kontaktuppgifter =). Träffa honom på Open Day. Även Hessu hälsar.

Här e allt som förr. 4,5 veckor jobb kvar.

Anonymous said...

Det ar nog inte forsent annu att aka transsibiriska. Vi motte en hel grupp franska pensionarer pa taget mellan Taiga och Irkutsk.

-Nanna