8.9.07

Elämää Shanghaissa!

Moi kaikki Kaverit!

Mä en muista ollenkaan mitä mä olen kirjoittanut viimeksi, mutta ei se mitään :)

Jos Turku on Suomen perse, niin Shanghai on Aasian perse. Asia on nääs niin että jos ei ole tilannut lentolippuja ajoissa (3-6 vko), niin homma menee metsästykseksi. Kaikki ebookersit, vertaa sun muut saiti tuli käytyä läpi useaan otteeseen ja jopa lennot muihin kaupunkeihin että tälätä pääsis pois. Kuin salam kirkkaalta taivaalta muistin että Israelilainen Juri (sukujuuret Venäjältä) jonka tapasin Guilin-Shanghai antoi minulle pari hyvää linkki-vinkkiä lentoihin. Tässä teille linkit jos sattu tarvitsemaan: www.elong.com ja ticket.9588.com , heillä on hyviä tarjouksia. Itse ostin elongista ja sain lipulle kotiinkuljetuksen!

Jaa, jos ei vielä menny kaalin niin olen tulossa takaisin Suomeen 13.9. Haikein mielin, mutta on pakko saada asiat järjestykseen kotimaassa. MÄ EN HALUA VIELÄ TAKAISIN!
(mutta on mulla kavereita ikävä...)

Muutin Outin, Markun ja Julian luokse kuun alussa. Heitä olen yrittänyt auttaa parhaimpani mukaan. Perhe elämä heillä on aika erilaista verrattuna "Mattsoneihin" (Vastasin kerran vahingossa puhelimeen "Mattsons" :) ). Julia kun on jo ala-asteen tokalla ja koulupäivät ovat kaikille 8-15 (huhu), niin siinä jää aikaa tehdä aikuisten asioita.

Olemme pelaneet jalkapalloa sunnuntaisin The Emerald porukan kanssa, pelanneet sulkapalloa ja tennistä. Ja aika usein kävelleet Eemilin kanssa puhuen elämän menosta ja jokapäiväisistä ongelmista/outouksista jota muutto on tuonut tulleessaan. Kotien sisustus ja kukkakaupat ovat olleet kova sana, täältä löytyy paljon ihmeteltävää. Markku on myöskin teettänyt koiran asusteita räätälillä ja minä pari pukua.

Toissa päivänä kun kävin paikallisessa Citymarket:ssa ostamassa elintarvikkeita skootterilla tapahtui onnettomuus. Olin tulossa kotiin ja pysähdyksissä valoissa. Valot vaihtuivat vihreäksi, eräs tila auto lähti liikkeelle, samalla huomasin että joku torvelo tulee kovaa vauhtia skootterilla päin punaisia. Nuori kaveri ehti juuri jarruttaa niin paljon että vahti hiljeni ja hän törmäsi auton takaosan kylkeen, pyörähti ilmassa jo putosi parin metrin päähän. Jätkällä kävi tuuri, ei kypärää ja sai vain pieniä naarmuja. Kaveri jopa vielä yritti karkuun ettei joutuisi maksumieheksi... Liikenteessä täällä saa siis olla tarkkana.

Ei täällä sitten muuta, eilen oli Emeraldin welcome home party/BBQ. Tuli nauttittua valkkaria sopivasti ja sitten vielä Mats tarjosi heillä elmän eliksiiriä, Ginseng "wine" (35% kamaa... :) ) Puhuttiin siinä sitten henkeviä ja muuta. Oli kivaa.

Perjantaina oli myös Elinan aika palata Suomeen, snyft. Tarjosi jopa tilaa laukustaan, sain sinne pukuni :) Hänkun on tulossa takaisin Kiinaan niin hän jätti vaatteita tänne.

Että sellaista. Muistakaapa katto kuvia Pixboxista !

Kram,
-w-

2 comments:

Anonymous said...

Oh no, din sista dag! Eller du e väl ren påväg västerut... mycke finnar i shanghai?

hilsen,

ninnu der linuz

Walter said...

I bäck in Finland.

-w-