30.8.07

Vostoknaut Walla in Shanghai

Hellou!

Nonii, nyt on enään yksi Vostoknautti matkan päällä. Kaikki muut ovat kerenneet hakeutua tuttuihin maisemiin. Voin myöskin todeta että blogin laatu on saanut uden suunnan, alas päin...

Jepa jepulis, viimeisestä lisäyksestä on hieman aikaa. Linda on käynyt Hong Kong:ssa, tavannut kavereita kun minä taas matkustin junassa takaisin Shanghaihin. Tarkoituksena oli siis jäädä sinne vähäksi aikaa, tutustumaan elämän menoon ja ehkä jopa saada ura käyntiin.

Olin jo ennestään tiedustellut Erikssonin perheeltä josko saisin tulle heille asumaan. He olivat muuttaneet The Emeraldiin (expat alue) vastikään, joten heillä ei ollut vielä rutiinia elämässään. Erikssonin perheeseen kuluu isä Mats (töissä), mamma Anneli (hoitaa lapsia), Malin (aloittaa koulun ekan luokan) ja Emil (n. 1v3kk). Sinä onkin sitten puhaa kerrakseen sopeutuakseen uuteen yhteiskuntaan. ... niin, siis sain luvan olla heillä ja lupauduin myös auttaa perheen arkisissa asioissa ja lasten hoidossa (believi it or not, walter and the kids).

Takapiha (Anneli lukee lehteä)

Blondi ja Apina (Emil on kuulemma blondi ja allekirjoittanut on syntynyt apinan vuonna)

The Emerald on aidattu ja vartioitu alue perheille jotka ovat saanet komennuksen kiinaan tai muulle alueelle. Ensivaikutelma oli aika hassu, täällä on vartioita kyttäämässä, asunnot ovat kaikki vähintään ~200 neliötä, lähes kaikilla on oma kuski ja kaikilla on oma täyspäiväinen kotiapulainen. Taloissa vettä juodaan vesiautomaateista, kaikilla on kiinalainen sähköskootteri, kaikki kyttäävät toisiaan :) ja vessapaperin saa heittää pönttöön! Joopa joo. Onhan alue hieman extraa mutta kovaa työtä tekevät arvostavat jos ympäristö edes hieman muistuttaa kotia ja kotona voi keskittyä perheeseen... toisaalta kyllä täällä hieman ollaan hemmoteltuja. Kiina on niin halpa maa että esim. skootteri maksaa ~300e ja koko perheen polkupyörät 300e niin joka perheen autotallit notkuvat romua... materialistista menoa.

Tulossa koulusta!

Anneli och Emil!

Voisin passittaa kaikki travellaamaan, sekä oppimaan kyykkypaskat ja heittämään kakipaperin roskakoriin! :)

Noh mutta anywei, jo ensimmäisenä ammuna perheeseen tuli lisäystä, Elina (ammatti kätilö). Hän oli tulossa auttamaan perheen ja etenkin pinimmän naperon hoidossa. Emil osaa olla aika vaativa!

Olen tavannut täällä monia uusia ihmisiä kaikilta puolin maailmaa, on kivaa että tällä on monikultturinen yhteisö. Tosin haittapuolena on että keskustaan kestää reilut 45 minuttia ja sinne ei ihan mennä suunnittelematta...

Annelia viedään!

Dodii, aika rientää ja on taas aika mennä nukkumaan.

Gunatt o sov gott,
Walter

1 comment:

The ideal Catariina said...

Du får leva lite lyxliv nu efter att ha svettats på tå och i tält. :D